Nailface


Warning: DOMDocument::loadXML() [domdocument.loadxml]: AttValue: " or ' expected in Entity, line: 2 in /home/content/36/10169436/html/wp-content/plugins/tubepress/src/main/php/add-ons/youtube/classes/tubepress/addons/youtube/impl/provider/YouTubePluggableVideoProviderService.php on line 257

Warning: DOMDocument::loadXML() [domdocument.loadxml]: attributes construct error in Entity, line: 2 in /home/content/36/10169436/html/wp-content/plugins/tubepress/src/main/php/add-ons/youtube/classes/tubepress/addons/youtube/impl/provider/YouTubePluggableVideoProviderService.php on line 257

Warning: DOMDocument::loadXML() [domdocument.loadxml]: Couldn't find end of Start Tag html line 2 in Entity, line: 2 in /home/content/36/10169436/html/wp-content/plugins/tubepress/src/main/php/add-ons/youtube/classes/tubepress/addons/youtube/impl/provider/YouTubePluggableVideoProviderService.php on line 257

Warning: DOMDocument::loadXML() [domdocument.loadxml]: Extra content at the end of the document in Entity, line: 2 in /home/content/36/10169436/html/wp-content/plugins/tubepress/src/main/php/add-ons/youtube/classes/tubepress/addons/youtube/impl/provider/YouTubePluggableVideoProviderService.php on line 257

English Version

Trở về lại Florida sau chuyến bay từ California trong dịp thu hình tại phim trường VietFace Tivi, một chương trình mang tên: NailFace, vừa diễn ra trong tuần lễ đầu tháng 2, 2014 vừa qua.

Sẽ nhiều bạn đọc cũng như những bằng hữu và người yêu nhạc, ngạc nhiên khi thấy tôi bắt đầu thực hiện và “host” một show trên đài truyền hình VietFace (VFTV). Khi nghe đến tên tôi, chắc hẳn phải liên tưởng đến một chương trình âm nhạc hoặc giả như những vấn đề có liên quan đến âm nhạc. Điều này hiển nhiên là như thế, vì khi nói đến một nghệ sĩ, chắc chắn là sẽ không thể nào đi ra ngoài đề tài này.

Nhưng quý bạn đừng thất vọng, vì tôi sẽ không nói về nhiều câu chuyện âm nhạc, câu chuyện nghệ sĩ… mà tôi đang nói về đề tài trong ngành Nails. Do đó, show thu hình này mang tên NailFace. Khuôn mặt của ngành Nails.

Là người làm thương mại và rất đam mê thương trường, tôi xin được chia sẻ một ít về ngành Nails, cái ngành mà hầu như người Việt Nam nào cũng biết đến, nghề làm móng tay nhỏ xíu… nhưng đã nuôi sống biết bao người, biết bao gia đình, và đồng tiền Nails không những nuôi sống, mà còn giúp cho nhiều con em của nhiều gia đình trở thành bác sĩ, kỹ sư tại hải ngoại.

Doanh thu cũng không ngờ. Báo cáo tài chính trong năm 2012, ngành làm Nail thu vào 7 tỉ 400 triệu đôla! Và trong năm 2013 vừa qua thu vào 8 tỉ 700 triệu!

Người ta ngạc nhiên tại sao cái móng tay bé nhỏ, lại có thể có một doanh thu to lớn đến thế?

Là người kinh doanh trong ngành này, tôi không ngạc nhiên lắm, vì nhận biết thu hoạch này từ khi bước vào nghề năm 1992, là mỗi ngày, ngành Nails sẽ đi lên và đi lên một cách ngoạn mục. Đây là một nhu cầu của đời sống chúng ta, nhất là phụ nữ, ai cũng muốn chăm sóc cho mình một bộ móng tay đẹp, không hẳn vì các lễ hội, các dịp quan trọng ta mới làm bộ móng tay, mà còn vì “cung cách sống”, life style của chúng ta là như thế.

Chưa kể, từ năm 2010, số lượng khách nam giới đã bắt đầu chú ý đến chăm sóc cho đôi bàn tay, bàn chân của mình. Nam giới không phải đeo móng tay giả, hoặc nước sơn trên các móng, mà họ cần cắt khoé da, làm cho đôi bàn tay đẹp, sạch, bởi vì, họ ý thức đôi bàn tay là một phần đại diện cho nhân cách của họ khi giao tiếp, khi tiếp xúc với đối tác bên ngoài xã hội.

Ngành Nail hấp dẫn lôi kéo theo nhiều nhà cung cấp trở thành tỉ phú đôla trong một thời gian nhanh chóng, ví dụ như hãng nước sơn móng tay OPI, CND đã trở thành những nhà cung cấp tên tuổi trên thế giới. Ta sẽ không hiểu tại sao là, chai nước sơn móng tay bé nhỏ, lại có thể thu hoạch hàng tỉ tỉ mỹ kim khổng lồ, chỉ vì họ đã biết khai thác tận cùng đến nhu cầu và sở thích của những người tiêu thụ.

Theo tôi biết, rất nhiều phụ nữ ngoại quốc, họ có thú chơi “collection” các mầu sơn của các chai nước sơn OPI, CND, Cuccio… Ở nhà họ là một tủ “chọn lọc nghiên cứu” các chai nước sơn, và ngay cả những tên tuổi điện ảnh ca nhạc của Hoa Kỳ đã từng là khuôn mặt quảng cáo cho các hãng nước sơn móng tay này. Và đây là mốt thời trang của người trẻ hiện nay. Giống như chúng ta uống cà phê Starbuck và dùng điện thoại iPhone vậy. Đó là một nhu cầu thời trang, nhu cầu cung cách sống, do vậy Nails là nhu cầu thời trang của một cung cách sống!

Chương trình NailFace do tôi biên soạn và nhằm trình bày những điểm quan trọng, lôi cuốn, ích lợi cho ngành Nail nói chung, và cho những người chủ tiệm, thợ Nails nói riêng. Có đến 85,000 ngàn tiệm Nails do người Việt Nam làm chủ. Và bạn có thể không ngờ? Con số người thợ làm Nails Việt Nam toàn Hoa Kỳ đã trên 300,000 ngàn người có chứng chỉ hành nghề Nails do các tiểu bang cung cấp!

Chương trình NailFace cũng không khô khan như cái móng tay và mầu sơn đâu, mà nó tươi sáng, ướt át, vui vẻ và hàm chứa một thông điệp. Thông điệp của chia sẻ kiến thức nghề. Thông điệp của kết hợp chúng ta. Thông điệp không đòi hỏi nơi người xem bất cứ cái gì, mà qua chương trình này, chúng tôi sẽ giới thiệu khuôn mặt của nghề nails, với những hỉ, nộ, ái, ố, vui, buồn… có thực của nghề Nails Việt Nam.

VietFace TV là một hệ thống truyền hình uy tín và tên tuổi của người Việt Nam tại hải ngoại do Trung Tâm Thuý Nga Entertainment thành lập. Tuy thành lập trong vài năm gần đây, và mới chuyển tải làn sóng qua DirectTV từ giữa năm 2011 cho đến bây giờ, nhưng đã có một số lượng người xem rất đông đảo, nhất là những người đang sinh hoạt trong ngành làm Nails nói riêng. Họ theo dõi thích thú các chương trình như V-Star và một số các chương trình khác như “Những mảnh đời…” và các chương trình bổ ích khác. Và bây giờ VFTV giới thiệu chương trình mới. Đó là NailFace. http://www.vietfacetv.com

NailFace by Châu Đình An bắt đầu hiện diện trên đài VietFace, và buổi chiếu đầu tiên vào ngày Chủ Nhật ngày 2 tháng 3 năm 2014. NailFace sẽ chiếu mỗi tuần 4 lần. Lịch trình phát sóng được công bố như sau theo giờ miền Đông (Eastern Times):

* Chủ Nhật giờ New York, Miami lúc 9pm (tối) và giờ Houston là 8 giờ tối, giờ Cali là 6 giờ chiều.

* Thứ Ba giờ New York, Miami 10:30 am (sáng) và giờ Houston là 9:30 sáng, giờ Cali là 7:30 (sáng)

* Thứ Năm giờ New York, Miami là 1 am (sáng) và giờ Houston là 12 giờ khuya, giờ Cali là 10:00 giờ (sáng)

* Thứ Bảy giờ New York, Miami 6pm (chiều) và giờ Houston là 5 giờ (chiều) , giờ Cali là 3 giờ (chiều)

Thiết nghĩ, cộng đồng người Việt Nam làm nghề Nails đang cần một nhu cầu, đó là một chương trình Nails Show cho chính họ. Ở đấy, chúng ta sẽ chia sẻ, tìm hiểu, cảm thông và nối kết với nhau, nhằm mang lại những điều ích lợi thiết thực nhất, đó là cùng nhau tìm kiếm sự thành công, giữ gìn và phát triển sự thành công đó ở cả hai lãnh vực tài chính cũng như tinh thần.

Mong rằng, NailFace by Châu Đình An trong bước đầu xây dựng sẽ được đông đảo khán giả nói chung, và khán giả ngành Nails nói riêng ủng hộ.

Chúng tôi mời gọi các bạn làm Nails, các bạn chủ nhân tiệm Nail, các bạn đang làm chủ các cơ sở sản xuất và cung cấp các trang thiết bị cho ngành Nails, hãy góp ý, chia sẻ ý kiến với chương trình của chúng ta qua email: nailface@vietfacetv.com

Mong rằng sự đóng góp yểm trợ là những viên gạch xây dựng, bồi đắp cho chính nghề nghiệp mà chúng ta đang theo đuổi trở nên tốt đẹp, vì ích lợi chung cho tất cả mọi người.

Thân ái kính chúc quý bạn một năm Giáp Ngọ sức khoẻ, an vui và đại thành công.

Châu Đình An

cda-nailface


English Version

I’ve just returned to Florida after my trip to California in February of 2014 to record on TV VietFace with a program called “NailFace”.

I am sure that many of our viewers as well as our family and friends and those who love music will be surprised when they witness my “hosting” a TV program VietFace (VFTV). When people hear about me, they are inclined to think that I am hosting a music program or programs that are relevant to music. Of course, when one talks about a singer/songs composer, all the discussions and talks must evolve around the topic of music.

Please do not lose hope, since I will not speak too much about music, about my story as a singer/songs composer, but I am talking about the topic on the Nail business. That is why the TV program is called NailFace: face of the nail business.

I am a business man and therefore love business. Please allow me to share a little bit of information about the nail business, a business which many Vietnamese people are familiar with. It is a business, which beautifies small hands, but it has helped to provide a good income for many people and many families. The money derives from this business has also provided a good education for the children of these families whose children are now doctors and engineers abroad.

The income of the nail business is also astounding. Economic magazines confirm that seven billion four hundred million dollars was the revenue for the nail business in the year 2012. In 2013 the earnings was eight billion seven hundred million dollars. People are surprised as to why such a humble business of beautifying small hands is able to bring in such a large amount of money.

As a businessman in this industry, I am not very surprised for since 1992 when I first got involved with the nail business, I’ve come to realize this business will only advance forward profitably. This is a necessity in our daily life, especially for women who want to have a beautiful set of fingernails not only on important occasions or festivities, but as their daily lifestyle.

In addition, since 2010, the number of men who are becoming more aware of nurturing their fingernails and toenails has increased. Men do not have to use fake nails or have nail polish on their fingernails and toenails, but they can have the dead skins trimmed from their hands which look beautiful and clean; these trimmed hands confidently portray their physical appearance when interacting with others in society.

The nail business has attracted many owners to become billionaires in only a short time, such as the nail polish owners of OPI and CND who become well-known providers of nail polishes throughout the world. We will not understand how a small nail polish bottle can take in huge amount of billions of dollars; these businesses succeed because they know how to develop carefully and profoundly on the needs and likes of their consumers.

I know of many foreign ladies who have many nail polish collections from OPI, CND, Cuccio. At home they have selections to try on different nail polish bottles. Even music and movie celebrities in the US have become the faces that advertise for these nail polish businesses. This is the new style for young people today, just like drinking coffee from Starbuck and using iPhone. The nail business is a necessity in fashion, a need in life that has become a daily lifestyle for many.

The NailFace is compiled by me with the purpose of presenting the important points of the nail business in order to attract and make profit for the nail business in general and for owners of the nail business in particular. There are 85,000 nail businesses with Vietnamese owners. You will also be amazed to know that more than 300,000 people are now employed in the nail business with certifications from the states.

The NailFace Program is not dry or boring like the hand and nail polish, but is bright, damp, joyful, and contains a message. It is a message of sharing the expertise in the nail business. It is a message that unites all of us. This message does not require anything from our viewers, but only to introduce the faces of the nail business that comes with its happiness, frustrations, love, joys, and sadness that are realistic in the Vietnamese nail business.

VietFace TV is a prestigious TV program of the Vietnamese community abroad founded by Thuy Nga Entertainment, Inc. Though the program was recently launched within a few years and has since been transferred to DirectTV in 2011 until now, it has attracted many viewers, especially those who are currently involved with the nail business. Our viewers enjoy watching the programs, including V-Star and other programs such as “Nhung Manh Doi-People’s Lives” and other beneficial programs. Now VFTV introduces a new program, that of NailFace at: HYPERLINK “http://www.vietfacetv.com” http://www.vietfacetv.com

NailFace by Chau Dinh An is now broadcast on VietFace TV. The first day of these broadcasts will be on Sunday, March 2, 2014. NailFace will be broadcast four times a week. The schedule of broadcasting will be announced according to Eastern times.

* Sundays
-New York, Miami at 9 pm
-Houston at 8 pm
-California at 6 pm
* Tuesdays
-New York, Miami at 10:30 am
-Houston at 9:30 am
-California at 7:30 am
* Thursdays
-New York, Miami at 1:00 am
-Houston at 12:00 am midnight
-California at 10:00 am
* Saturdays
-New York, Miami at 6 pm
-Houston at 5 pm
-California at 3 pm

The Vietnamese nail business community is currently in need of a Nail Show to benefit their nail business. This show will help us to share, discover, understand, and unite with one another with the goal of accomplishing the most realistic/practical benefits for the business. Together we will help each other succeed, preserve, and prosper achievements both economically and spiritually.

We hope that NailFace by Chau Dinh An with its initial phase of formation will be supported by our audience in general and by the nail business in particular.

We are calling those who are in the nail business, including its owners and those who are presidents/owners of production companies that provide supplies for the nail business, to share your insights and suggestions with us through email: nailface@vietfacetv.com

We hope that your contributions and support will be the bricks that build and reinforce the nail business to become more profitable and beneficial to all of us.

We wish you a New Year of the Horse filled with good health, joy, and success.

Chau Dinh An.

Could not parse XML from YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *